Welkom op de pagina van groep 1/2 B 

Dit schooljaar zijn wij gestart met 22 kinderen. Gedurende het schooljaar komen hier steeds meer kinderen bij.

Iedere dag kunnen de kinderen vanaf kwart over acht gebracht worden. De kinderen gaan dan op hun eigen plekje een boekje lezen of er ligt een werkje klaar waarmee ze mogen beginnen. Als alle ouders weer vertrokken zijn, starten we de dag in de kring.

In de kring hebben we zo onze vaste rituelen: we bespreken welke dag het is, welke maand, welke datum, maar weten we dan ook welke dag het gisteren was of welke dag het morgen is?
Samen kijken we op het planbord welke activiteiten er vandaag allemaal op de planning staan. Zo weten de kinderen precies wat ze gaan doen en wanneer ze dat gaan doen.
Iedere dag heeft de juf twee hulpjes. Zij helpen de juf met allerlei dingen. Heel erg fijn!

Veel reken- en taalspelletjes doen we ook in de kring. Met elkaar leren we tellen, getalsymbolen, begrippen, letters, woorden, rijmen en nog heel veel meer. De kinderen hoeven niet altijd hun vinger op te steken, want vaak gebruikt de juf de beurtenstokjes zodat iedereen zomaar aan de beurt kan komen. Goed opletten dus!

We werken altijd over een thema. Bij ieder thema staat er een letter centraal. We mogen dan allemaal voorwerpen meenemen die met deze letter beginnen. Deze voorwerpen krijgen een plekje in de letterkistjes. Ook sluiten de andere activiteiten en de boeken die voorgelezen worden aan bij het thema.

In de klas hangt een mooi planbord waarop de kinderen kunnen aangeven wat ze gaan doen als we gaan spelen en werken. Ze hangen dan hun naamkaartje bij de activiteit die ze gaan doen. Er zijn verplichte werkjes die we allemaal moeten maken en er zijn activiteiten die we zelf mogen kiezen. De kinderen leren al een beetje om zelf de verplichte werkjes “in te plannen”. De juf helpt hierbij als dat nodig is.

Naast al dat werken en spelen, bewegen we ook lekker veel. We proberen twee keer op een dag naar buiten te gaan. Ook in het speellokaal spelen we leuk, zeker het klimmen en klauteren is favoriet. Wat later in het schooljaar gaan we ook gymmen in sporthal De Kroon (naast de school). Dat is erg leuk, want daar zijn er materialen die we in de speelzaal op school niet hebben!

Er zijn nog veel meer dingen die we doen op school. Zo krijgen we ook al Engels, waarbij we woordjes leren, liedjes zingen en luisteren naar prentenboeken. Dit doen we met behulp van de methode Take it Easy en met onze native speaker die één keer in de twee weken komt.
Ook leren we met behulp van de methode Kwink om goed met elkaar om te gaan, zodat we een fijne en gezellige groep hebben. Wat we natuurlijk allemaal heel graag willen!
Op woensdag krijgen we les van een echte muziekjuf van het Klooster in Woerden. Zij leert ons liedjes zingen, ritme te herkennen en stemoefeningen.

Zoals u kunt lezen doen we al erg veel op school, leuke en leerzame dingen!

Juf Suzan