Wat doen we in groep 1 / 2 C?

Wat leuk dat je een kijkje neemt in groep 1/2C!

In onze kleuterklas is altijd wel iets te beleven, te leren en te ontdekken. 

De dag beginnen we met een startopdracht. Op de tafels staan spelletjes of speelmaterialen klaar waar we gelijk lekker mee aan de slag kunnen. Daarna gaan we in de kring om de dag te openen. We starten altijd met het bespreken van de dag en de datum.

3 keer in de week starten we met een verhaal uit de Bijbel of een spiegelverhaal. Ook zingen we elke dag bijbelse liedjes.

We gaan ook regelmatig in de kring om leuke reken- en taalspelletjes te doen. We oefenen spelenderwijs met getallen, tellen, rekenbegrippen, rijmen, woordenschat, zinnen maken en nog veel meer.

Spelend leren staat bij ons centraal. Dit doen we aan de hand van een thema die een aantal weken centraal staat. Dit thema komt in allerlei hoeken terug. Zo hebben we o.a. een bouwhoek, een huishoek, een constructiehoek, een zandtafel en een ‘wisselhoek’, waar elk thema iets anders te doen is. 

Bij elke thema bieden we ook letters aan. Voorwerpen die met die letter beginnen zetten we in de letterkast.  We maken verschillende werkjes die bij het thema passen. We vouwen, verven, kleuren, knippen en plakken, prikken en tekenen.

De schooldagen duren van 8.30 - 14.00 uur. 

Bewegen doen we ook veel. We spelen graag buiten met de fietsen en de karren. Op dinsdag gymmen we in het klim en klauterlokaal. Later in het schooljaar gaan we ook een aantal keren gymmen in ‘de Kroon’, de grote gymzaal naast de school. 

Elke woensdag krijgen we muziekles. Dat is erg leuk. Er komt dan een juf van ‘het Klooster’ in Woerden. We leren liedjes, ritmegevoel en doen leuke muzikale beweegspelletjes. 

We besteden ook elke dag aandacht aan Engels. We zingen liedjes en leren spelenderwijs engelse woordjes. Regelmatig leert Miss Heather ons een liedje of leest ze een mooi verhaal voor. 

Ook is er veel aandacht voor de sociale ontwikkeling. Doen doen we samen met de methode Kwink. Zo leren we hoe we met elkaar om moeten gaan zodat het voor iedereen fijn is in de klas. 

Met elkaar maken we er een fijn jaar van waar we met en van elkaar leren en plezier hebben!