Groep 5/6B

Wij starten iedere maandagochtend met een weekopening beneden in de hal en met een Bijbelverhaal. Uiteraard mogen wij allemaal even ons weekendverhaal delen in de kring.

Iedere dag hebben wij rekenles en taalles. Wij leren bijvoorbeeld al hoe wij minsommen onder de 100 uit moeten rekenen en wat je terug moet geven aan wisselgeld als iemand boodschappen doet voor 6 euro 30 en jou een briefje van 10 euro geeft.

Bij taal leren wij veel nieuwe woorden, leren wij een tekst schrijven en leren wij over verschillende woordsoorten.

Wij leren bij spelling verschillende spellingsafspraken. Hoe schrijf je bijvoorbeeld woorden die eindigen op -aai of -ooi?

Dit jaar zijn wij gestart met IPC en wij vinden dit als groep 5/6b erg leuk. Op dit moment werken wij met het thema luchthavens. Samenwerken, werken met chromebooks en plattegronden maken is wat wij al gedaan hebben. Hebben jullie de koffer met vakantiebestemmingen al zien staan in ons lokaal?

Iedere week hebben wij een half uur Engels. Dit betekent natuurlijk niet dat wij de rest van de week niks aan Engels doen. Zodra onze juffen de Engels sprekende handpoppen op zetten kan er enkel nog Engels gesproken worden. Wij worden vaak in het Engels begroet of krijgen in het Engels te horen wat de bedoeling is.

Naast al deze vakken is er natuurlijk ook ruimte om heel veel leeskilometers te maken. Wij houden op een wereldkaart bij hoeveel leeskilometers wij al gemaakt hebben. Wij zijn al bijna in Brussel! Wij lezen 2 keer per week met de methode Timboektoe en daarnaast hebben wij 2 keer per week begrijpend lezen met Nieuwsbegrip of Nieuwsbegrip XL op de chromebooks.

Wij werken nog even door in onze schrijfschriftjes om nog netter te leren schrijven en gymmen 2 keer per week. Hier hebben wij altijd veel zin in!

Tot slot hebben wij iedere week KWINK. Dit is een methode om kinderen verder te helpen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Veelal op een speelse manier.

Naast het werken aan deze vakken werken wij ook aan een gezellige en veilige groep, want dit is erg belangrijk. Wij maken tijdens en rondom het leren veel plezier met elkaar.